標題: [廣播] 20100312 張敬軒談林宥嘉 [打印本頁]

作者: Yogabeck    時間: 2010-3-12 21:22     標題: 20100312 張敬軒談林宥嘉

今天商台叱吒903 - 叱吒樂壇訪問軒仔, 後段他有提到5月舉行的拉闊音樂會. 原來軒仔很欣賞Yoga, 感官/世界也是他今年最喜歡的國語專輯.

宥嘉部份
http://mymedia.yam.com/m/3041740

以下是談宥嘉的談話內容, 方便聽不懂廣東話的同學

主持:  即將在5月有拉闊音樂會舉行

軒:    終於等到這個機會, 林宥嘉是我今年自己買的國語唱片最喜歡的一張, 我很喜歡說謊. 我不知怎樣說. 我連續有2個星期每天起床一定要聽到說謊. 聽說謊, 你就會想起唱Eason那首...是兩個字, 阿Jay寫給他的叫什麼? 一時忘記了歌名.

主持: 現在我們還未開會, 但你有想過怎樣跟他crossover? 會合唱說謊嗎?

軒: 不會,說謊一定要坐在台下聽,而且聽yoga唱live是一種享受.他的Vocal有受Eason啟發,亦有他獨特性格,你見他平常性格好像常把自己收起來,但他在台上表現,他唱Live是很有味道的.

宥嘉及側田部份
http://mymedia.yam.com/m/3041747

作者: sueil666    時間: 2010-3-12 21:54

好厲害啊!咁都錄到!
i love you yogabeck~
作者: CNG    時間: 2010-3-12 22:00

I love you too yogabeck
作者: Mandy    時間: 2010-3-12 22:03

hahaha, i love you three yogabeck~~
果然係我地的影音小天使~
作者: peggyc    時間: 2010-3-12 22:16

yeah yeah ~~~
宥嘉的歌聲被別的歌手認同,讚賞~~
替宥嘉高興!!
Onion53 Onion53
作者: feifei    時間: 2010-3-12 22:23

謝謝yogabeck的貼心

聽不懂廣東話的人..
作者: hey_toby    時間: 2010-3-12 22:30

軒仔你真有眼光xdd
作者: jenius    時間: 2010-3-12 23:29

謝謝yogabeck

作者: kinki72    時間: 2010-3-12 23:34

在我未認識Yoga之前,軒仔是我最喜歡的男歌手
作者: alas0820    時間: 2010-3-12 23:43

謝謝!!!!!!!!!!!!!!自豪中!!!!
作者: Angel619    時間: 2010-3-12 23:47

一聽完那段錄音
想說..I love you yogabeck,
心裡正在想~~~~要不要那麼肉麻說出來

再往下面看, 才知道, 原來要說 I love you four la, yogabeck, HAHAHAHA
作者: noellethespy    時間: 2010-3-13 00:04

哈哈哈哈~咁多人Love You 我唔Love You 喇!
我鍚晒你Yogabeck!
作者: mairenrk    時間: 2010-3-13 00:11

謝謝!!

軒仔真係幾留意Yoga
連佢平時鍾意收收埋埋都知~~

作者: LEMO    時間: 2010-3-13 00:28

見到軒仔咁講我好happy~~
因為我未鍾意宥嘉之前係好鍾意軒架~~~
我都好想去睇拉闊~~~
作者: shuang    時間: 2010-3-13 00:34

說的應該是Eason的淘汰
作者: LEMO    時間: 2010-3-13 00:41

原帖由 shuang 於 2010-3-13 00:34 發表
說的應該是Eason的淘汰
嗯~~應該係~
我都聽過有唔少人話兩首歌可以接住
但其實我聽左咁耐都聽唔到
可能我淘汰聽得唔熟  -  -
作者: kinki72    時間: 2010-3-13 00:54

http://www.youtube.com/watch?v=bi0gQ3xIiWQ

大家要聽吓! 說謊+淘汰! 又真係幾夾喎!
作者: LEMO    時間: 2010-3-13 00:56

原帖由 kinki72 於 2010-3-13 00:54 發表
http://www.youtube.com/watch?v=bi0gQ3xIiWQ

大家要聽吓! 說謊+淘汰! 又真係幾夾喎!
我岩岩都搵左黎聽
我終於知道可以點接落去啦~~

ps:903之前好似有個jingle係博住兩首歌
      唔知有冇人知邊度有得聽番?好似話好正既感覺
作者: sueil666    時間: 2010-3-13 01:00

原帖由 LEMO 於 2010-3-13 00:56 發表

我岩岩都搵左黎聽
我終於知道可以點接落去啦~~

ps:903之前好似有個jingle係博住兩首歌
      唔知有冇人知邊度有得聽番?好似話好正既感覺
有!yogalum.hk當然有la!!我地可以善用論壇搜索功能,打keywords"903"就搵得番喇!
http://www.yogalum.hk/u8/viewthread.php?tid=862&page=1#pid6105
作者: LEMO    時間: 2010-3-13 01:02

原帖由 sueil666 於 2010-3-13 01:00 發表

有!yogalum.hk當然有la!!我地可以善用論壇搜索功能,打keywords"903"就搵得番喇!
http://www.yogalum.hk/u8/viewthread.php?tid=862&page=1#pid6105
有呀~~~唔該晒你呀~~
等我多d熟悉下各功能先~~哈哈

作者: hahaha1519    時間: 2010-3-13 01:26

作者: LEMO    時間: 2010-3-13 01:41

唔知除左信用卡換之外
仲有咩方法可以睇到
我超想睇拉闊呀~~~~
作者: sueil666    時間: 2010-3-13 01:45

原帖由 LEMO 於 2010-3-13 01:41 發表
唔知除左信用卡換之外
仲有咩方法可以睇到
我超想睇拉闊呀~~~~
這是大家的共同困難
我發現最近大家都思live成狂,好多post講講下都離不開拉闊show!!哈哈!!
作者: jkjuliayoga    時間: 2010-3-13 03:55

謝謝 Yogabeck! 
作者: 津=]    時間: 2010-3-13 04:09

真的好開心..
原來軒仔也很喜歡yoga的歌~
而且還蠻了解yoga的
希望以後yoga可以跟香港歌手有更多的合作!
作者: {siu_靖}    時間: 2010-3-13 11:19

太好了
原來他也喜歡yoga
不知道4.11會不會看到軒仔在呢觀眾席
作者: sensen84    時間: 2010-3-13 12:34

我想看...有Yoga,Hins 還有側田...

怎樣才能拿到票??

作者: 草莓    時間: 2010-3-13 12:58

早前我也聽過這個結合「淘汰 + 說謊」真是想不到可以這樣合拍,真的很夾,希望能夠有一天聽到宥嘉唱。
作者: kuromi    時間: 2010-3-13 23:22

yogabeck 勁勁勁~
咁都比你捕到
作者: mandy69    時間: 2010-3-14 00:28

原帖由 {siu_靖} 於 2010-3-13 11:19 AM 發表
太好了
原來他也喜歡yoga
不知道4.11會不會看到軒仔在呢觀眾席
希望除左軒仔, 4月11果日仲可以見到EASON, WYMAN 同903既VANI啦~~
作者: jaya    時間: 2010-3-19 20:06

對話中的軒仔
聽得出他很期待yoga的表演
原來一直都留意宥嘉的

歡迎光臨 林宥嘉香港樂迷會 Yogalum HK (http://www.yogalum.hk/d7u8/) Powered by Discuz! 7.0.0