返回列表 回復 發帖
ktv比MV早出現,是常有的事?
看ktv去~ (茶
跟飛利浦沒關係的PHILIP
不瘦降の體重
我只是說 MV 的讀白...
說謊那句 說謊的人要吞一千根針哦
和耳朵的 CAN U HEAR ME NOW
我都覺得 ....? 有點陰森XD
其實我叫占美(JIMMY)
=~= 賬號是申請時亂改的
那個炮竹炸耳朵......有嚇到!
其實我一聽到can you hear me now
我都即刻諗起說慌最頭果句
因為我都覺得有d恐怖..不過耳朵呢個冇咁咩
話說係咪同一個人講的

悄悄話..其實我每次睇說慌mv時
我都會即刻skip左頭一句
我覺得個mv好型喎
原帖由 yukakaka 於 2010-1-10 22:04 發表
話說係咪同一個人講的

我都會即刻skip左頭一句 ...
終於有人明白我>~<
其實我叫占美(JIMMY)
=~= 賬號是申請時亂改的
原帖由 yukakaka 於 2010-1-10 22:04 發表
話說係咪同一個人講的

兩個mv既獨白都係由該女主角讀
說謊-張家慧(不過我覺得佢唸獨白把聲有少少似桂倫美 )
耳朵-olivia
話說係咪同一個人講的

恐怖?我沒感覺
可能我比較冷血~
嘩我覺得好正好好看啊,  又表達到歌詞的意思.  我俾三個正佢!!!  比起豪華打造的 MV, 我其實更喜歡簡簡單單卻又能表達歌詞的 MV, 不會搶了的歌曲本身的意境.

00:37 - 00: 46 那裡, 宥嘉慢慢跌下那裡,  超有戲, 超有 feel!!! 五個正!!!!
原帖由 tmac81 於 2010-1-10 21:49 發表
我只是說 MV 的讀白...
說謊那句 說謊的人要吞一千根針哦
和耳朵的 CAN U HEAR ME NOW
我都覺得 ....? 有點陰森XD ...
兩個MV的讀白都有點陰森,特別是說謊的人要吞一千根針哦TAT
交還耳朵一幕有點恐怖又有點好笑…
跟大家都有同感...
還好不是cd...耳朵完接說謊也蠻很恐怖
can you hear me now?
說謊的人要吞一千根針哦
之前- -夜晚看說謊mv...第一句蠻嚇人
在youtube看到mv版本
http://www.youtube.com/watch?v=OaspphW6mvU

上傳者:bouncebill
原帖由 cooca 於 2010-1-10 22:57 發表
嘩我覺得好正好好看啊,  又表達到歌詞的意思.  我俾三個正佢!!!  比起豪華打造的 MV, 我其實更喜歡簡簡單單卻又能表達歌詞的 MV, 不會搶了的歌曲本身的意境.

00:37 - 00: 46 那裡, 宥嘉慢慢跌下那裡,  超有戲, 超有 ...
讚同~~
超正的mv, 好中主題~~
最尾一句加重了整首歌詞的意思~~

很精彩的一個MV, 令我更加期等15號的來臨. (不過香港要16號先有啦!)
哈哈哈
梗在最後面~~